Кошик
206 відгуків
+380 (50) 310-88-44
ул. Викентия Хвойки, 18/14, Київ, Україна

Зимовий пиріг з обліпихою, яблуками і ялівцем

Порції: 8-10

Пирогом складно здивувати — їх печуть або хоча б купують майже всі. Але зимовим пирогом з обліпихою, яблуками і ялівцем від Nordic ви здивуйте своїх близьких! Яскрава начинка з обліпихи і яблук, посипаних ялівцевим цукром, дуже вдало доповнюється хрустким «тестом» з вівсяних пластівців, яке готується буквально за 2 хвилини. Просте і корисне блюдо для свят і будніх днів.

В рецепті використовується:

Інгредієнти

Обліпиха (можна заморожену) 400 г

Великі кислі яблука 2 шт

Коричневий цукор 150-170 г

Ягоди ялівцю 3-4 шт

Пластівці 4 злаку NORDIC 600г 250 г

Пшеничне борошно Nordic 5 ст. л

Вершкове масло 150 г

Волоські горіхи 100 г

Ванільний цукор 2 ст. л

 

Етапи приготування

1. Для тіста дуже холодне масло наріжте дрібними кубиками, розкладіть на тарілці і поставте в морозильник на 10-15 хв.

2. Порубаєте горіхи так, щоб були шматочки і побільше, і дрібна крихта. Змішайте пластівці з борошном і ванільним цукром на дошці, покладіть поверх підморожене масло і порубаєте всі разом ножем в крихту. Додайте горіхи і знову порубаєте. Поставте в холодильник, поки готуєте начинку.

3. Роздушіть ягоди ялівцю в ступці, насипте трохи цукру і розітріть до однорідності. Змішайте з цукром.

4. Розігрійте духовку до 190 °С. Щедро змастіть маслом неразъемную форму для запікання (ви будете ставити пиріг на стіл прямо в ній, так що нехай вона буде симпатичною, керамічної або скляної). Злегка присипте масло ялівцевим цукром.

5. Очистіть яблука від шкірки, розріжте на четвертинки, видалити серцевину. М'якоть наріжте кубиками 1,5 див. Змішайте обліпиху (не розморожуючи) з яблуками і залишилися ялівцевим цукром, викласти в підготовлену форму.

6. Рівномірно посипте фрукти крихтою тесту. Поставте в гарячу духовку і випікайте до рум'яної скоринки, приблизно 30 хв. Подавайте гарячим або остившім.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner