Піца на безглютеновом тесті
В рецепті використовується:
Інгредієнти
Вівсяне борошно з цільного зерна 300 г
Молоко або вода 200 мл
Дріжджі 1 ст. л.
Олія 3 ст. л.
Сіль 1 ч. л.
Моцарела 200 г
Помідори 2 шт.
Томатний соус-50 г
Базилік за смаком
Етапи приготування
1. Закип'ятити молоко (або воду), додати дріжджі і дати настоятися протягом 5 хвилин.
2. Змішати борошно, масло, гуарова камедь і сіль в окремій мисці. Потім додати молоко з дріжджами і замішувати до отримання однорідної маси.
3. Накрити миску, залишити на 15-20 хвилин, щоб тісто піднялося. Тісто розподілити тонким шаром за пергаментним папері.
4. Рівномірно розкласти зверху соус, помідори і сир. Випікати, поки сир не покриється золотою скоринкою (одна піца середнього розміру готується близько 10-15 хвилин).