Каша з брусничної ряжанкою
Ми дуже любимо кашу на сніданок, але при всьому розмаїтті круп вони все-таки іноді набридають. Чи То справа каша з брусничної ряжанкою, де вступають у справу хитрі добавки. Начебто усі знайомі продукти: брусниця і ряжанка. Але з ряжанки ми робимо дуже густу (майже як сир) заправку, а з брусниці – миттєвий джем. Змішуємо їх, трохи наполягаємо – і приголомшлива заправка готова. Причому підійде вона не тільки до вівсянці, але і до інших каш: пшеничного чи гречаного.
В рецепті використовується:
Інгредієнти
«Вівсяні пластівці» Nordic 1,5–2 склянки
Вершкове масло 3 ст. л.
Цукор, за бажанням 2 ст. л.
Сіль 0,5 ч. л.
Густа ряжанка 1 л.
Брусниця (можна заморожену) 200 р.
Гречаний мед 4 ст. л.
Яблучний оцет. 1 ст. л.
Етапи приготування
1. Заздалегідь почніть готувати ряжанку: застеліть друшляк кухонним (краще вафельним) рушником, встановіть друшляк в миску. Викладіть ряжанку прямо в рушник, залиште на 1 ч.
2. Потім зв'яжіть краю рушники так, щоб вийшов мішечок, підвісьте його над мискою – хай стікає рідина. В залежності від того, наскільки густий ви хочете отримати результат, залиште на 2-4 ч.
3. Викладіть мед і оцет в каструлю, доведіть до кипіння, покладіть брусницю (не розморожуючи), перемішайте і варіть на середньому вогні 2 хв. Роздушіть частина ягід ложкою, перемішайте, варіть ще 1-2 хв. Зніміть з вогню, остудіть.
4. Змішайте отвешенную ряжанку з брусницею і поставте в холодильник мінімум на 1 год (і до 12-14 год).
5. Зваріть вівсяну кашу на воді з сіллю (і цукром, якщо хочете) згідно до інструкції на упаковці, заправте вершковим маслом. Розкладіть в підігріті тарілки, в кожну викладіть холодну брусничну ряжанку. Подавайте негайно.